Skip to content

Sinds een jaar volg ik, samen met mijn twee-jarige Ridgeback, de lessen van Karin. Mijn hond Yara gaat er altijd met veel plezier naar toe.

De lessen van Karin vind ik erg creatief en leerzaam, waarbij het gedrag van de hond centraal staat. Omdat Yara wat verder gevorderd is, bestaan de lessen meestal uit spelletjes waar dan bepaalde basis-dingen in geoefend worden: wachten tot de baas zegt dat de hond mag komen, snuffelspelletjes, zitten in een hoepel, blijven staan op een krukje, op verschillende manieren afleidingen met focus op de baas. Leuk hoe we iedere les op een creatieve manier toch weer nieuwe dingen leren!

Wat ik vooral van de lessen van Karin leer, is het gedrag van je hond lezen en begrijpen: waarom reageert je hond, zoals ze doet? En hoe kun je negatief gedrag dan omzetten naar positief gedrag. Tijdens de lessen wordt ook veel aandacht besteed aan het gefocust zijn en blijven van de hond op zijn baasje.

Het is ook erg fijn dat we iedere les starten met een ‘vragen-momentje’. Loop je tegen dingen aan, dan kun je dit aangeven en wordt dit besproken.

Af en toe hebben we een theorie-les: Zo hebben we algemene theorie besproken tijdens een buitenwandeling en theorie over ‘een zieke hond’ tijdens een spel waarbij Yara met een dobbelsteen de vragen uit mocht kiezen.

Eigenlijk heeft mijn hond Yara geen lessen meer nodig om de basis-dingen te leren, maar omdat we beiden de lessen zo ontzettend leuk vinden en Yara nog steeds groeit in focus op de baas en ik nog steeds groei in het lezen van mijn hond, staan we voorlopig iedere zaterdagochtend weer paraat!

Back To Top