Skip to content

Gedragstherapie

Gedragstherapie

U bent waarschijnlijk heel enthousiast aan een nieuwe hond begonnen. Heerlijk wandelen, spelen, samen op pad en andere leuke dingen doen. Maar dan blijkt het toch niet zo leuk te zijn als u had gedacht. Uw hond vindt het ineens niet meer zo leuk om te wandelen, hij vindt andere honden eigenlijk best wel spannend of heeft meer moeite met de kleine die net in huis is of ander bezoek dat langskomt.

Net zoals wij, kunnen honden schrikken of een andere vervelende ervaring hebben gehad. Het begint op te breken, frustratie en onbegrip beginnen mee te spelen, u wordt misschien wel onzeker. Handen in het haar en hoe nu verder?

Samen gaan we op onderzoek om te achterhalen wat de motivatie van uw hond is en wat u er aan kan doen. Wanneer u kiest voor gedragstherapie bij mij kiest u voor respect, vertrouwen en een pure manier van werken. Ik werk op een beloningsgerichte manier, vanuit wederzijds vertrouwen.

Wanneer u er vol voor wil gaan en beseft dat een verandering tijd kost en hier alles aan wil doen dan kom ik graag bij u langs.

Elke hond heeft zijn eigen karakter en emoties, daarom is elke hulpvraag ook weer anders. Of uw hond angstig, onzeker of misschien agressief is of u komt voor het trekken aan de lijn. Ik help u graag verder. U kunt ook bij mij terecht wanneer uw hond agressie vertoont of blaft naar andere honden, dieren of mensen of niet meer in de auto wil. Misschien heeft uw hond moeite met bezoek, blaft hij overmatig of kan uw hond niet alleen thuis zijn. Het kan echt van alles zijn en met elke hulpvraag kunt u contact opnemen en gaan we samen het proces van verandering in.

Eerste contact

Wanneer u mij mailt of het vragenformulier invult, zal ik z.s.m. telefonisch contact met u opnemen.
Tijdens dit gesprek kunt u in het kort uitleggen om welk probleemgedrag het van uw hond gaat.

Vragenlijst

Daarna stuur ik u via de mail een link voor een uitgebreide vragenlijst waarbij ik al een eerste indruk krijg.

Beeldmateriaal

Het zou erg fijn zijn wanneer u beeldmateriaal van het gedrag van uw hond heeft. Dit is naast de vragenlijst een goede aanvulling om een completer plaatje van het gedrag van de hond te krijgen.

Huisbezoek

Tijdens het huisbezoek ga ik dieper op het gedrag van uw hond in om te achterhalen wat de motivatie van de hond is voor het gedrag.
Daarnaast kan ik de hond in zijn eigen omgeving goed observeren.
Aan het einde van het consult stel ik een diagnose en stel ik een therapieplan op. Met deze adviezen kunt u zelf aan de slag.

Vervolg

Hoe het vervolg loopt is afhankelijk van welk pakket u kiest.

U kunt kiezen uit de volgende pakketten:

Standaard pakket

Bij het standaard pakket zit één huisbezoek en wordt er aan één gedragsprobleem gewerkt. Tijdens het huisbezoek stel ik een diagnose en therapieplan op en krijgt u hier achteraf een schriftelijk verslag van. U kunt dan zelf aan de slag met mijn adviezen.
De nazorg bestaat uit telefonisch, app of mailcontact tot drie maanden na het intakegesprek.
Het schriftelijke verslag wordt ook doorgestuurd naar uw dierenarts.

Standaard+ pakket

Wanneer u voor het standaard+ pakket kiest werken we aan één gedragsprobleem maar kunnen er twee huisbezoeken ingepland worden. Tijdens het huisbezoek stel ik een diagnose en therapieplan op en krijgt u hier achteraf een schriftelijk verslag van.
De nazorg bestaat uit telefonisch, app of mailcontact tot drie maanden na het intakegesprek.
Het schriftelijke verslag wordt ook doorgestuurd naar uw dierenarts.

Uitgebreide pakket

Het uitgebreide pakket biedt de mogelijkheid om aan twee gedragsproblemen tegelijk te werken en kunnen er ook twee huisbezoeken ingepland worden.
Tijdens het huisbezoek stel ik een diagnose en therapieplan op en krijgt u hier achteraf een schriftelijk verslag van.
De nazorg bestaat uit telefonisch, app of mailcontact tot drie maanden na het intakegesprek.
Het schriftelijke verslag wordt ook doorgestuurd naar uw dierenarts.

Persoonlijk Contact

Bent u nieuwsgierig geworden? Kijk dan eens verder op mijn site of neem contact met mij op voor meer informatie!

Back To Top